Создаден си да створиш големи нешта!

Не обрнувај внимание на ситуациите, во сѐ постои нешто добро.

„Пет нешта кои мораш да ги запомниш пред да те испратам на свет. Секогаш памети ги и ќе бидеш најдобриот молив.“

Во почетокот му рекол Створителот на еден молив:

Прво: Ќе правиш големи нешта само ако дозволиш раката да те води.
Второ: Повремено ќе мораш да поднесуваш непријатности но тоа е потребно ако сакаш да станеш подобар молив.
Трето:Ќе бидеш способен да ја поправиш секоја грешка која ќе ја направиш.
Четврто:Она најдоброто што го имаш се наоѓа во тебе.
Петто:Без оглед на околностите во кои ќе се најдеш, мораш да продолжиш да пишуваш. Секогаш оставај јасна и читлива трага без оглед на тоа колку ситуацијата е тешка.

Моливот внимателног го послушал и ветил деќа секогаш ќе се сеќава на тие зброви.

Замисли дека ти си овој молив.

Прво:Ќе правиш големи нешта само ако дозволиш твојот Створител да те води. Така ќе дозволиш и другите да се збогатат од даровите кои ги поседуваш.
Второ:Ќе се среќаваш со проблеми и ќе ти биде тешко, но тоа ќе ти користи за да зајакнеш како личност.
Трето:Ќе бидеш способен да ги поправиш сите грешки кои ќе ги направиш.
Четврто:Ќе сфатиш дека она најдоброто што го имаш се наоѓа во тебе.
Петто:Каде и да одиш мораш да оставиш трага.

Не орнувај внимание на ситуациите, во се постои нешто добро. Создаден си да створиш големи нешта!
Коментари

[fbcomments]