Категории

Според старите верувања овие 3 нешта никогаш не треба да ги правите во домот навечер

Во текот на денот, енергијата циркулира и се менува, а ноќта треба да биде мирна и избалансирана. Сепак, повеќето стари верувања укажуваат дека најмногу сме подложни на ефектите од негативната енергија во текот на вечерта, а еве неколку работи што треба да ги избегнувате во тој дел од денот.

1. Собирање ѓубре и чистење на куќата
Порано се веруваше дека ѓубрето не треба да се вади навечер бидејќи симболизира и одлив на средства. Заедно со ѓубрето изнесено од куќата, можете да ги изметите парите. Најдобар период за чистење на домот и исфрлање на непотребните работи е утрото, бидејќи на почетокот на денот отфрлате се што е негативно и непотребно, а отворате простор за нешто ново и добро.

2. Оставете нож или валкани садови на масата
Според фенг шуи, ножевите на ножевите изложени во кујната имаат негативен ефект врз енергијата. Затоа е важно ножевите да се вратат во држачите или во фиоките со садовите, за да не се гледаат. Исто така, се смета дека несоодветниот прибор го нарушува слободниот проток на енергија низ домот и привлекува лоши вибрации. Најголема среќа во домот е, според фенг шуи, кога е уреден и чист. Исто така, насобраните валкани садови во мијалникот се поврзани со таложење проблеми.

3. Позајмувате пари
Во многу култури постои старо верување дека ако некому позајмите пари по зајдисонце, можете да ја изгубите финансиската среќа. Секоја трансакција во вечерните часови која вклучува задолжување, без разлика дали позајмувате или земате пари од некого, симболично ја претставува појавата на долгови во домот.

Прегледи:
53
Објавено на:
24.11.2021