Категории

СПОРЕД ЗАКОНИТЕ НА УНИВЕРЗУМОТ ЕВЕ ЗОШТО СЕ СЛУЧУВААТ ЛОШИ РАБОТИ

Зошто се случуваат лоши и добри работи може да се објасни со законите на универзумот. Кога ќе разберете како функционираат, ќе можете подобро да ги разберете и да ги искористите во ваша корист – да го промените вашиот живот на подобро!

Според биоенергијата, сè во нашиот живот функционира според одредени закони на универзумот – сè што ни се случува, било да е добро или лошо, има свои причини. Запознајте ги за да ги разберете, а потоа искористете ги за да го промените вашиот живот на подобро, да го промовирате развојот на позитивни настани!

Закон за циркулација
Првиот и еден од најважните закони. Тој ни кажува дека сè во светот е циклично. Ако во моментов сте во лоша фаза, наскоро ќе се просветлите, бидејќи ништо не трае вечно, туку постојано се менува. Затоа, кога се чувствувате очајно, запомнете дека не може сè да биде секогаш одлично. Понекогаш треба да ги прифатите тешкотиите и да научите од нив. Бидете трпеливи, сонцето наскоро ќе се појави!

Закон за замена
Ако очајно се обидувате да го промените вашиот живот и тоа не функционира, можеби прво треба да се откажете од нешто. Среќата не доаѓа таму каде што нема место за неа. Обидете се да се ослободите од непријатните мисли или работи кои ве потсетуваат на минатото, проблемите и негативностите. Ако сакате нешто ново, тогаш прво мора да се ослободите од старото. Ова правило функционира секогаш и секаде, кај сите луѓе. Среќата не доаѓа само. Доаѓа кога сте подготвени да го примите.

Закон за привлекување
Ако сакате да добиете нешто, тогаш треба да размислите за тоа – слободно замислете го тој момент кога ќе го добиете она за што толку долго сонувавте. Размислете позитивно, надевајте се на најдоброто, што и да е затоа што мислите се многу моќна алатка. Ако сакате да се чувствувате подобро, да заработите повеќе, да најдете љубов, не смеете да посакувате и притоа да мислите дека тоа е невозможно. Вашите мисли мора да ги следат вашите желби и постапки.

Законот за реципроцитет
Според овој закон, кога правиш добро, тоа добро се враќа повеќекратно. Ако навистина сакате да го промените вашиот живот на подобро, ќе мора да направите повеќе добри дела. Никој не бара од вас целото време да го посветите на другите. Доволно е понекогаш да се обидеш да направиш добро дело, макар тоа е ситница.

Законот за простување
Универзумот сака да го ослободиме нашиот гнев и да не го акумулираме. Целата наша огорченост, гнев и неможност да им простиме на луѓето околу нас – сето тоа се акумулира, ги блокира нашите чакри. Ако сакате да ја пронајдете среќата и да го подобрите вашиот живот, ќе треба да се исчистите од лошите мисли, да им простите на сите што ве повредиле и да продолжите понатаму.

Законот на слободната волја
Судбината не е однапред одредена, имате можност да ја промените овде и сега. Вашата иднина зависи само од вас! Вистина е дека постојат одредени кармички задачи и повисока цел, но вашиот пат сепак ќе биде онаков каков што сакате да биде. Затоа правете го она што го сакате и на начин кој вам ви одговара.

Законот на единственоста
Не постојат два идентични луѓе на светот. Нашите внатрешни светови и мисли се толку различни што не можат ниту да се споредат. Вие сте единствени – запомнете го тоа. Никогаш не се споредувајте со другите луѓе и никогаш не завидувајте им. Следете го само вашиот пат!

Законот за подготвеност
Штом сте подготвени да го промените вашиот живот на подобро, Универзумот веднаш ќе почне да ви испраќа нови можности, да ви даде среќа. Заедно со решителноста, ова ќе ви даде шанса да ја извлечете вашата среќна картичка. Запомнете дека без самодоверба и амбиција ништо нема да успее. Верувај во себе!

Законот на барање
Ако ви треба нешто, можете да го побарате од Универзумот. Не плашете се да побарате нешто добро, но прво покажете благодарност за сето она што го имате. Бидете трпеливи и почекајте.