Категории

Спушти го штитот и не плаши се од скршено срце – Осамениот живот е мизерен живот

Спушти го штитот долу. Дозволи им на другите на продрат до тебе, да го запознаат вистинскиот ти. Дозволи им да се заљубат во тебе. Дозволи си на себеси да се одљубиш. Дозволи си да паднеш, затоа што тоа е она за кое што си роден. Ти како човечко суштество, си роден за да чувствуваш.

Знам дека само сакаш да се заштитиш себеси да не бидеш повреден повторно но сакам да ти кажам едно – осамениот живот е мизерен живот.
Можеби ќе бидеш повреден многу пати пред да ја пронајдеш својата сродна душа но верувај дека ќе вреди. Пронаоѓањето на твојата сродна душа, личноста со која што ќе го поминеш целиот свој живот вреди за сета болка и скршено срце низ кое ќе поминеш пред да ја пронајдеш.

Ако го чуваш штитот можеби ќе се заштитиш од тоа да бидеш повреден но исто така ќе ја спречиш можноста да пронајдеш некој кој ќе те направи вистински среќен. Нема вистински да живееш се додека не си дозволиш на себе да чувствуваш нешта кои треба да ги чувствуваш.
Дозволи си на себеси да чувствуваш, дозволи си на себеси да живееш.

Прегледи:
452
Објавено на:
08.11.2020