Категории

Среда неработен ден – Во октомври два неработни дена плус еден продолжен викенд

Два неработни денови овој месец, од кои едниот е добро позициониран и овозможува продолжен викенд. Станува збор за 11 октомври среда и 23 октомври  понеделник.

Вo продолжение сите неработни денови до крајот на годината.

За сите граѓани на РМ 

• 11 октомври (среда), Ден на народното востание,

• 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба, односно 24 октомври (понеделник) е неработен ден

• 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”

За граѓаните од католичка вероисповед

• 01 ноември (среда), Празникот на сите светци

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

• 12 октомври (четврток), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

• 28 септември (четврток), Меѓународен ден на Бошњаците

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик

Прегледи:
364
Ознаки:
·
Објавено на:
04.10.2017