Категории

Среќа на денот: Кучето Шиба Ину стана вирално поради неговата широка насмевка, особено откако ќе здогледа храна (ФОТО)

Шиба Ину е 9-месечно куче кое живее во Токио, Јапонија и има на што да се насмее. Неговиот сопственик го обожава, во нивниот дом има многу играчки и водат активен живот. Но, дали можете да погодите што го прави Ину најсреќен? Храна!

Така е, кученцето не може да престане да се насмевнува секогаш кога има нешто вкусно пред него; дури и ако смутито или садот со тестенини на масата му припаѓаат на неговиот сопственик, се чини дека само погледот на храната става најширока насмевка на лицето на малото другарче.

„Ину е убав не само затоа што секогаш е насмеан“, изјави неговиот сопственик. „Неговите кратки мали нозе имаат бели шепи, правејќи да изгледа како да носи чорапи!”

Движејќи се низ фотографиите на Уни, станува јасно дека тој е прилично ладен во повеќето средини. „Тој се однесува многу добро и знае дека треба да биде потивок кога ќе излеземе“, додаде неговиот сопственик. „Кога е во јавност, тој е смирен, не лае или трча наоколу, што го прави шетањето без стрес и пријатно искуство“.

Погледнете ја галеријата на ова прекрасно слатко насмеано кученце Шиба Ину.