Категории

Среќа на денот: Мачка милува и бакнува трудница по стомакот! (ВИДЕО)

Постојат различни митови за тоа дека присуството на мачките  им штети на новороденчињата, поради што овие миленичиња честопати завршуваат на улица, без ниедна вистинска причина.

Доколку не верувате дека мачките и бебињата можат да живеат заедно, погледнете го ова видео. Ќе ви биде јасно дека мачките се одлични дадилки дури и кога бебето е во стомакот.

За жал, постојат разни митови на тема дека присуството на мачките им штети на новороденчињата. За нив многу повеќе се говори отколку за придобивките кои ги имаат бебињата од миленичињата.

Меѓутоа, науката докажала дека бебињата кои во првата година од животот живеат под ист кров со миленичиња имаат помала веројатност да развијат алергија на домашни миленичиња во иднина.

Прегледи:
178
Објавено на:
27.10.2021