Среќата не е секогаш нешто големо и спектакуларно – Понекогаш е нешто сосема вообичаено

Среќата не мораш секогаш да биде нешто големо и нешто спектакуларно. Понекогаш е само чаша кафе, понекогаш е мирис на улицата после дожд, или слушање на твојата омилена песна повторно и повторно..

Слушај – што и да е тоа кое те тера да се разбудиш наутро, да почувствуваш мир и исполнетост, трошка надеж, чувај го блиску до тебе.
Живеј за него. Направи место во твојот живот за него. Што и да е..
Среќата не мораш секогаш да биде нешто големо и нешто спектакуларно. Понекогаш е само чаша кафе, понекогаш е мирис на улицата после дожд, или слушање на твојата омилена песна повторно и повторно. Понекогаш среќата е насмевка на некоја драга личност, или боите на небото пред зајдисонце.
Но ако тоа те исполнува, го буди огнот во тебе, не грижи се колку мало или големо е. Само чувај го во твојот живот, држи се за него и дозовли му да те спаси.
Коментари

[fbcomments]