Среќата зависи од спомените кои ги врежуваш во своите мисли

Доколку не е вредно колку насмевката на твојата мајка и твоето милениче кое спие до тебе на твојот кревет тогаш нема потреба да го врежеш во твојата меморија.. 

Нешта на кои треба да им обрнеш внимание:
Музиката на ветрот помеѓу дрвјата кога лисјата се менуваат. Насмевката на луѓето кога ти се насмевнуваат,  звукот на жиците на гитарата додека ја свири твојата омилена песна, колку цврсто те прегрнуваат оние кои те сакаат и колку долго.
Затоа што тоа е она кое е важно.

Не што се случува на социјалните мрежи или најновите колекции на некој популарен бренд, нити што се случува во таа нова серија на Нетфликс.

Важни се твоите омилени колачиња кои твојата баба ги подтовува само за тебе, и сончев ден додека зраците го галат твоето лице.
Доколку не е вредно колку насмевката на твојата мајка и твоето милениче кое спие до тебе на твојот кревет тогаш нема потреба да го врежеш во твојата меморија..

Постојат толку многу прекрасни чувства со секој нов ден кои ќе посакаш да ги искусиш повторно многу години од сега. Затоа внимавај кои нешта ги врежуваш во своите сеќавања, нека бидат само најубавите моменти, се додека сеуште го можеш тоа.
Коментари

[fbcomments]