Категории

Сродната душа е некој кој ќе ви ги излечи раните а не некој кој ќе ви ги создава

Сродна душа е некој што ти помага да се излечиш, а не некој од кого ти треба лекување. Љубовта не мора да расправа дали треба да бидете заедно. Љубовта не ве остава да барате знаци дека треба да продолжите. Љубовта не ве прашува дали вредите за нечие време. Љубовта не ве остава да се сомневате во вашите интереси и необичности и малите нијанси што ве прават тоа што сте.

Љубовта не прави да се чувствувате како да треба да се натпреварувате со некој друг за неа. Љубовта не ве тера да се докажувате дека сте доволно добри пред да ја добиете.Тоа не е нешто за што треба да се прашуваме, или да пресметуваме. Оние што ги сакаме постојат во нашите животи во реално време. Љубов е кога присуството ја среќава страста. Љубовта не е нешто од кое треба да се лекуваме, самата љубов е лековита сила.