Категории

Сродната душа ќе те пронајде каде и да си – Тој ќе знае сè, од омилената песна, јадење, најголемите стравови и зошто плачеш без солзи

Еден ден, тој ќе се појави и ќе знае се. Тој ќе го знае вашиот роденден, вашето средно име, каде сте родени, вашиот хороскопски знак и имињата на вашите родители. Тој ќе знае колку години имавте кога научивте да свирите виолина, како починаа вашите баби и дедовци, колку миленичиња сте имале и колку сте мразеле да одите на училиште.
Тој ќе ја знае вашата боја на очи, вашите лузни, брчките на лицето кога се насмевнувате и вашите белези. Тој ќе ја знае вашата омилена книга, филм, бонбони, храна, пар чевли, боја и песна. Тој ќе знае зошто се будите среде ноќ повеќето ноќи, каде бевте кога сфативте дека сте се изгубиле, зошто го подигнавте жилетот и како успеавте да го спуштите пред работите да одат предалеку.
Тој ќе ги знае вашите фобии, вашите соништа, вашите стравови, вашите желби и вашите грижи. Тој ќе знае за вашето прво скршено срце, вашата венчавка од соништата и вашите проблеми со вашата мајка. Тој ќе ги знае вашите јаки, слаби страни, мрзеливоста, енергијата и измешаните емоции.
Тој ќе знае за вашата љубов кон солените карамели, вашиот сон да станете ветеринар кога сте пет години, вашата потреба да ја пеете на сиот глас секоја песна што ја знаете и вашиот стравов од стареење.

Тој ќе ги знае вашите лоши навики, вашите манири, вашите испади, изразите на лицето и смеењето како да се неговата омилена песна. Начинот на џвакање, пиење, одење, спиење, нервоза и бакнување. Тој ќе знае дека веќе одбравте венчални цвеќиња, имиња за бебињата, плочки за бањата, фустани за деверушите и бојата на ѕидовите за вашата спална соба.
Tој ќе знае,  понекогаш ќе се нервира но потоа ќе прифати дека оставате чиста облека надвор со денови, се плашите да нарачувате во продавница, треба да ги организирате ДВД-то по жанр и да го проверите хороскопот … за секој случај.
Тој ќе ја знае вашата порачка во Мекдоналдс, како не сакате шеќер во кафето, колку топки сладолед сакате и дека не сакате сендвичи освен ако не бидат тостирани.
Tој ќе знае како се чувствувате без да му кажете и кога ја воздржувате насмевката и кога плачете без да пуштите солзи. Tој ќе го знае сето тоа. Ќе знае сè, вамм од горе до долу и однатре. Од учење, од споделување, од слушање, од гледање.

Прегледи:
124
Објавено на:
03.07.2021