Категории

Сродните души не се пронаоѓаат – Тие се создадени еден за друг

„Легендата вели дека сродните души не се пронаоѓаат и решаваат да бидат заедно, тие се создадени еден за друг.. Уште од почетокот на времето тие биле предодредени да се пронајдат во точно определено време на точно определено место, и никој и ништо не може да го спречи нивното соединување.

Ти не беше создаден за да се вклопиш во некој друг. Да се преобразуваш, да се моделираш себеси за да ги исполниш туѓите очекувања.
Ти беше создаден така што секој дел од тебе е точно определен и не може да се промени.
Ти беше точно создаден на начин кој совршено ќе го комплементира некој друг, оној кој бил предодреден за тебе.
Престани да се обидуваш да се промениш себеси за да направиш некој да те прифати и да те сака.
Твојата сродна душа ќе те препознае онаков каков што си и ќе знае дека тоа е она по кое трагала целиот живот.“

-C. K.

Прегледи:
160
Објавено на:
13.08.2020