Категории

Сродните души секогаш се пронаоѓаат една со друга

Потрагата по сродна душа е прекрасно патување, секое срце се стреми кон слично срце. Сепак, ова патување може да биде полно со предизвици, лош избор и заклучоци, но и разочарувања. Каде грешиме кога сакаме да привлечеме љубов? Најголемата грешка се случува кога постојано ја бараме вистинската љубов, неуморно, влегуваме од една врска во друга и повторно доживуваме разочарување.

Вистинскиот пат кон вистинската љубов е постојано да работите на себе и да ја зајакнете љубовта кон вашето битие. Сфатете што е тоа што ве спречува да се сакате себеси, како да го промените и да бидете едно со вашето заљубеност, самодоверба и поддршка.

Ова е една од првите лекции на психологот Михаил Лабковски и одговорот на прашањето како да се најде вистинска љубов, тој вели – “Никој не треба некој што не му е потребен. И оној што се прифаќа себеси како што е, живее среќно , исполнето, и покрај сите можни секојдневни проблеми “.

Кога ќе станете свесни за вашата љубов кон себе, исто така е важно да ги препознаете вашите романтични желби, односно да бидете свесни за она што ви е пријатно и што сакате да го избегнете. Не се согласувајте со нешто што не ви одговара само за да не бидете сами. Лабковски предупредува: “Ако ви е непријатно со маж на првата, втората, третата средба, не закажувајте четврта. На првите состаноци, човекот се покажува во најдобро светло, и ако веќе ви е непријатно да бидете со него, ништо добро нема да дојде од оваа врска “.

Психологот исто така забележува дека не треба да го идеализираме потенцијалниот партнер и затоа да ја отфрлиме шансата да сакаме некого искрено и да бидеме сакани. „Што се однесува до младите, успешни и убави жени кои не можат да најдат натпревар за себе, бидејќи, како што велат, тие имаат високо скалило – тоа е само неможноста да се воспостават врски и стравот од нив“.

Една од неговите сурово искрени реченици важи и за оние кои сонуваат за брак и не се сигурни во своите желби.”Ако сакате да се венчате, мора да престанете да размислувате за тоа. Ова е исто како да сакате да имате кукла на хаубата, превез, венчаница, церемонија, прослава и други глупости. Кај здравите луѓе ситуацијата изгледа малку различни. Прво, тие треба да сакаат ” Со оваа потреба за љубов, тие наоѓаат личност која ги сака”.

Запомнете го советот на Михаил Лабковски и поедноставете ја мисијата за пронаоѓање вистинска убов. Едно е сигурно, ако сакате да сакате некого со сето свое срце и да работите првенствено на љубов кон себе, вистинската љубов наскоро ќе дојде во вашиот живот.

Прегледи:
52
Објавено на:
13.10.2021