Стари фотографии кои докажуваат дека нашите баби и дедовци биле неверојатно забавни и откачени!

На моменти забораваме дека нашите баби и дедовци, како и сите повозрасни луѓе кои ги познаваме некогаш биле млади и откачени. Тие знаеле како да се забавуваат, изгледале прекрасно и имале можност да се запознаат и да соработуваат со многу влијателни личности. Ова се фотографии испратени од внуците кои говорат многу за времето во кое живееле нивните баби и дедовци. Погледнете за што станува збор!

Мојот дедо кој му давал часови по виолина на Ајнштајн

Моите баба и дедо со заменети облеки

Мојата баба, 1940 година

Мојата баба. Оваа слика беше поставена над нејзинит ковчег кога почина

Мојата баба на која не и било дозволено да биде пилот бидејќи е жена. Поради тоа, таа ги учела младите момчиња да летаат.

Мојот дедо, еден ден пред да се приклучи на маринците, 1941 година

Мојата баба откако избегала од Бугарија во Германија, 1978 година

Слика од мојот дедо како го напушта авионот откако е погоден
Коментари

[fbcomments]