Категории

Стари верувања сведочат дека ако ги гледате овие знаци ве очекува голема СРЕЌА

Дали често толкувате знаци? На пример, кога ги гледате истите броеви на часовникот, гледате виножито или наоѓате бел пердув на улица. Постојат различни знаци дека нашите предци верувале дека привлекуваат среќа, и некои од овие толкувања се зачувани денес..

Еве ги знаците поврзани со доаѓањето на среќа и богатство:

Во многу светски култури, бројката осум се смета за симбол на среќа. Кинезите особено веруваат во ова и имаат добри причини за тоа. Обликот на фигурата од осум симболизира бесконечност и богатство. Се мислело дека осумката може да донесе радост ако често ја гледате како знак или е присутна во вашиот живот – на вратата од куќата, телефонскиот број, датумот на раѓање, на регистарските таблички..

Ве прифаќа непознато животно
Сите животни се пребирливи и имаат суптилно чувство за човечки карактер. Ќе ги привлече само убава, пријатна и добра енергија. Затоа, ако откриете дека скитничка мачка ве следи и бара храна, не избркајте ја, туку помогнете. Во спротивно, ризикувате да ја исплашите среќата.

Пецкање во левата дланка
Ако пецкањето во раката не е поврзано со здравствени проблеми, тогаш чешањето и пецкањето во левата дланка, според старото верување, го симболизира претстојното доаѓање на готовински тек. Се верува дека на овој начин, дланката го чувствува готовинскиот тек што ќе дојде кај вас во догледна иднина.

Во вашиот двор почнува да расте бршлен
Ако вашиот дом е опкружен со слој од густа зелена бршлен, имате среќа! Од естетска гледна точка, тоа е многу убаво. Покрај тоа, бршленот има неверојатна енергија и секогаш се смета за добар знак за вашата иднина.

Прегледи:
475
Објавено на:
10.10.2021