Категории

Стартапот Babylon Health развива здравствена вештачка интелигенција

Стартапот Babylon Health е технологија којашто обезбедува дигитални услуги во врска со здравјето.

Компанијата има развиено и апликација наречена „Babylon“ којашто нуди виртуелни консултации со доктор, пристап до медицнски извештаи, проверка на симптоми како и други слични услуги.

Мисијата на компанијата е да развие безбедна здравствена вештачка интелигенција со цел да се подобри пристапноста до здравствената заштита.

Прегледи:
39
Објавено на:
16.05.2023