Категории

Ставете се себеси на прво место: Ситуации во кои никако не треба да се извинувате

На луѓето им е тешко да постават граници, но е многу здраво. Ситуации во кои треба да се ставите на прво место без каење се исто така ситуации во кои не мора да се извинувате за вашите одлуки и ставови.

Асертивноста е начин да ги знаете и почитувате вашите граници. Ова се ситуации во кои не треба да се извинувате за она што го правите и мислите, без да се грижите за својата совест. Понекогаш треба да се ставите на прво место, без агресија и грди постапки.

Еве ги ситуациите за кои не треба да се извинувате:

1. Кога сте реални и искрени затоа што само искреноста дозволува нешто навистина да се постигне во животот.

2. За ​​отстранување на токсичните луѓе од вашата околина, без оглед на семејните врски и блискоста со токсичната личност.

3. Кога не одговарате на нечија порака откако некој не ве контактирал со месеци порано.

4. Кога објавувате песна, статија или фотографија на социјалните мрежи што не е по нечиј вкус. Луѓето треба да научат да се контролираат себеси.

5. Заради претерана претпазливост.

6. Затоа што не сакате луѓе што ве навредиле.

7. Заради игнорирање на сите оние кои не беа покрај вас кога ви беше тешко и кога ви требаше помош.

8. Заради непријатните работи што им ги зборувавте на луѓето, кои претходно ве навредуваа и испровоцираа.

9. Затоа што верувавте во погрешни луѓе.

10. Заради вашите одмори и патувања затоа што среќата не треба да се поврзува со други луѓе, настани или ваш успех / неуспех.

Прегледи:
236
Објавено на:
21.07.2021