Чек дис аут
Search

Стави на јадица пофалби, па ќе уловиш будали: Најмоќни руски поговорки!

Руски поговорки кои ќе ве натераат да размислите за животот и неговите принципи.

 • Со скапата капа нема да ја скриеш сиромаштијата во твојата глава.
 • Полесно е кавгата да ја избегнеш, отколку да ја завршиш.
 • Ако одиш брзо ќе наидеш на неволја, ако одиш споро, неволјата тебе ќе те стигне.
 • Не фали ме во очи, не ме оговарај зад грб.
 • Човекот не е љубоморен кога сака, туку кога сака да биде сакан.
 • Кој го навредува небото, нема кому да се моли.
 • Бргу се сушат солзите за туѓата болка.
 • Среќата е како грозница: кого сака, него го напаѓа.
 • Човековата злоба секогаш доаѓа од немоќ.
 • Тајната на човекот не е во тоа да живее, туку зошто живее.
 • Висината на културата се одредува според односот кон жената.
 • Само солзите во срцето знаат за голема болка, но не и солзите во очите!
 • Девојките мислат на брак, омажените мислат на љубов.
 • Двајца можат повеќе од еден, но еден може повеќе од десеторица.
 • Најдобро патува оној кој знае каде треба да помине.
 • Детето е како тесто: како си го замесил, така ќе порасне.
 • Никогаш не умира само оној човек кој зад себе остава деца!
 • Љубезниот збор е како пролетен ден.
 • Пријателот ќе се сложи со тебе, но вистинскиот пријател ќе се расправа со тебе.
 • Стави на јадица пофалби, па ќе уловиш будали.
 • Многу да знаеш, значи предвреме да остариш.
 • Додека парите зборуваат, вистината молчи.
 • Сиромаштијата е грев кој богатите никогаш не го простуваат.
 • Од својот труд ќе бидеш сит, но не и богат.
 • Биди уверен дека си во право, па потоа оди напред.
 • Долго чека оној кој нестрпливо чека.
 • Стравот е првиот помошник на непријателот.
 • Кога мажот пие, половина куќа гори; кога жената пие, гори цела куќа.
 • Богаташот во тепачка настојува да го зачува лицето, сиромавиот капутот.Коментари

[fbcomments]