Страста не е љубов

black-and-white-couple-love-photography-romantic-Favim.com-323180

„Уште една тивка ноќ, која ме тера да размислувам. Земав дим од цигарата, толку силно што димот ги исполни моите гради. Си бев лут сам на себе. Сакав само нешто ново, нешто што ќе ме покори, што ќе ме фрли на колена, барав бегство од монотонијата.

Ја сакав, ама сакав и нешто друго, некое ново искуство. После неа немав ништо посебно, само низа на мал милион небитни фаци, дури на некои ни името не им го памтам.

Кон нив можеби чувствувам само страст, а страста не е љубов, само едно проклето кратко задоволство.“

 

Lauren Mars
Коментари

коментари