Категории

Судбината на секого е напишана со интензивна прецизност – Отпуштете ги грижите и верувајте!

Плановите се откажуваат. Луѓето за кои мислевте дека се постојани во вашиот живот се покажаа дека се само на минување. Животот од соништата кон кој работевте тргна по сосема поинаков пат. И верувам дека овие работи се случуваат за да не потсетат на малата контрола што ја имаме, дека понекогаш ние не го имаме последниот збор. Поголемиот дел од времето го поминуваме прекумерно планирање, пренагласување и премислување и забораваме дека некаде, нашата судбина е напишана со интензивна прецизност.

Значи, што и да е што ве вознемирува или лути или можеби дури и ве убива, само молете се да помине најдобро што може и нека си оди. Прифатете дека нема секогаш да ги имате сите факти и дека може или не може да ги разберете сите причини. Затоа што иако овие зборови изгледаат тешко да се прифатат, ниедна грижа или тага не може да го смени она што треба да се случи, и еден ден ќе сфатите дека носевте тежина што не требаше да ја носите; дека само треба да му верувате на процесот.

Прегледи:
71
Објавено на:
22.08.2021