Категории

Супер идеи за вашите деца како да се забавуваат во домот

Како да го направите секојдневието во изолација повозбудливо за вашите најмали

Додека поголемиот дел од нас го поминуваме гледајќи филмови, серии, читајќи книги и слушајќи музика, за најмалите времето поминато во изолација веројатно не е толку забавно затоа што тие се навикнати да се дружат со своите другарчиња, да одат во школо, да играат на улица. Но сега кога сето тоа е невозможно, како да направите нивните денови да бидат посиполнети и позабавни.

Ви споделуваме неколку корисни нешта кои децата можат да ги прават за време на изолацијата.

НАЈДОБРИТЕ АНИМИРАНИ ФИЛМОВИ ЗА ДЕЦА

Овие анимирани филмови би биле идеална забава за најмалите:

– The Incredibles

– Toy Story франшиза

– Spirited Away

– Inside Out

– E.T.

– Llama Llama

– Peppa Pig

– Puss in the Book: Trapped in an Epic Tale

– Spirit

– Stuart Little

ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ ЗА ДЕЦА

 

 

КРЕАТИВНИ АПЛИКАЦИИ ЗА ДЕЦА

-Crayola Color, Draw & Sing

-Draw It

-Brain Games Kids