Категории

Супер креативната мајка својата ќерка ја облекува како важните жени од историјата

Мајка сакајќи да им оддаде почит на сите влијателни жени на интересен и уникатен начин, својата ќерка ја облекла како важните жени од историјата, а фотографиите ги објавила на социјалните мрежи.

Се работи за Jenelle Wexler од Чикаго, која на оваа идеја дошла за прв пат кога ја забележала сличноста помеѓу својата ќерка и Фрида Кало. Откако ја направила првата фотографија на која ќерка и била облечена како Фрида, Jenelle доби инспирација за уште неколку познати женски ликови.

„Овие жени претставуваат сила, храброст и интелект, сèто она што го сакам за моите деца“ -вели Jenelle.

Погледнете како изгледа оваа интересна фото-сесија:

Мајка Тереза

Мадона

Клеопатра

Фрида Кало

Одри Хепберн

Амелија Ерхарт