Категории

Супермаркет во Тајланд ги пакува намирниците во листови од банана за да не користи пластика

Во Тајланд свеста се подига на едно ново, повисоко ниво. Во супермаркетот Rimping, ќе најдете храна спакувана во листови од банана. На овој начин се намалува употребата на пластиката и пластичните кеси во секојдневието.

Погледнете како изгледа овој начин на пакување!