Категории

„Suunto“ GPS часовниците се вашето најдобро друштво при спортување. Прочитајте зошто!

Suunto се GPS часовници кои можат да се користат за повеќе спортови, рачно изработени во Финска, и наменети за сите кои од својот спортски часовник го очекуваат најдоброто. Кога имате на ум да достигнете одредена цел или некоја возбудлива спортска авантура, сигурно сакате да бидете сигурни дека вашиот часовник може да ги задоволи вашите потреби. Затоа Sunnto е идеален избор, направен за долги и интензивни тренинзи и екстремни авантури.

ПРАЗНА БАТЕРИЈА ПОВЕЌЕ НЕ Е ОПЦИЈА

Suunto 9 има три предодредени начини на работа на батеријата – Performance (25h), Endurance (50h) и Ultra (120h), кој овозможуваат од 25 до 120 саати на користиење и активно мерење на GPS-от. Освен тоа, часовникот користи паметни предупредувања за помош, со кои секогаш ќе имате доволно енергија за вашата нова авантура. Имено, на основа на вашите претходни активности саатот проценува колку батерија ќе ви биде потребно и кој начин на употреба тоа ќе ви го овозможи. Доколку саатот во текот на тренингот препознае дека има недостаток на батерија, автоматски ќе ве предупреди да одберете некој друг начин на работа, со кој без проблеми ќе го издржи целиот тренинг.

SUUNTO FUSEDTRACK™ ЗА ПРЕЦИЗНО МЕРЕЊЕ НА ПАТОТ И ОДДАЛЕЧЕНОСТА

GPS-от троши многу струја од батеријата, затоа на долго користење траење на батеријата е често ограничувачки фактор кога е во прашање прецизно мерење на патот и оддалеченоста. Едноставниот Suunto FusedTrack™ алгоритам комбинира податоци од GPS-от и сензорите на движење и на овој начин обезбедува прецизни податоци за прилагодениот пат и оддалеченост. Тоа ке ви овозможува подолго траење на батеријата со значително намалување на струјата што ја користи GPS-от, без да ја загрози точноста на мерењето.

ТРЕНИРАЊЕ ВО НАЈТЕШКИ УСЛОВИ

Овој повеќенаменски GPS часовник е дизајниран да ги задоволи сите потреби на професионалните спортисти и затоа е тестиран до крајни граници на издржливост во светот на спортот. Преку илјадници саати во најтешки услови, на рацете на врвни спортисти ширум целиот свет. Токму затоа Suunto 9 е проверено ваш најдобар сопатник, независно за каков спорт станува збор.

80 СПОРТСКИ НАЧИНИ СО СПЕЦИФИЧНИ ФУНКЦИИ

Sunnto 9, освен GPS-от и FusedTrack™ има интегрирано мерење на пулсот на рачниот зглоб кој е водоотпорен до 100 метри, интегриран мерач на напредок кој сте го постигнале од еден до друг тренинг и многу други прецизни мерења во текот на тренингот кои ви овозможуваат детално пратење на вашиот напредок. Она што го прави Sunnto 9 посебен и го издвојува од другите спортски часовници е тоа што има инсталирано дури 80 различни спортски дисциплини (како што се, трчање, велосипедизам, триатлон…) и секоја од нив содржи специфични функции и мерења прилагодени за одреден спорт, односно за конкретен тренинг.

ПОДЕЛЕТЕ ЈА СТРАСТА СО НОВАТА SUUNTO АПЛИКАЦИЈА

Поврзете го вашиот Suunto часовник со новата Suunto апликација како би можеле многу подобро да ги пратите вашите спортски авантури, дневни активности, тренинзи, број на чекори и квалитетот на вашиот сон. Поврзувањето овозможува и примање на известувања на часовникот од вашиот паметен телефон (пораки, повици и сл.). Исто така, со Suunto апликацијата можете многу едноставно да ги поделите своите постигнувања со останатите Suunto членови.

МОЖЕТЕ ДА ГО ПОБАРАТЕ ВО POLLEO SPORT

Suunto паметни часовници може да ги најдете во Polleo Sport на Pre-Sale акција, и да се обратите на Polleo Sport експертите за било какви дополнителни информации.