Свадбена церемонија која ќе ве расплаче

Свадбата требало да се одржи во Јули, кога бил и роденденот на младоженецот, но доживеале непријатно изненадување.

Кон крајот на Мај, не долго откако 29 годишниот Rowden Go ја запросил неговата девојка Leizel May, му бил дијагностициран рак на црниот дроб, во подоцнежна фаза и немало надеж за лекување.

Неговото здравје се влошувало, а неговата последна желба била да се венча со Leizel пред луѓето кои најмногу му значеле во животот, вклучително и нивната две годишна ќерка.

Со само 12 часа за подготовка, семејството на Rowden успеало да организира во последен момент венчавка во Јуни. Бидејќи тој не бил во состојба да излезе од болницата, невестата дошла кај него. Венчавката се оджала во болницата, а за жал Rowden починал на 11 Јуни, 10 часа откако кажа „Да“.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=eVocnNIgKwY[/tube]
Коментари

коментари