Категории

Светот полуде по рецептот од 2 состојки кој ги отстранува мастите!

3 суви смокви

200 мл јаболков оцет

Постапка:

Лекот направете го навечер, а пијте го наутро. Земете три суви смокви, добро избоцкајте ги со чепкалка за заби од сите страни, а потоа ставете ги во стаклен сад во кој сте ставиле два децилитри јаболков оцет.

Нека стојат преку ноќ, а наутро изедете ги трите скиселени смокви. Остатокот од оцетот немојте да го фрлате, туку во тој истиот оцет наредната ноќ повторно ставете три смокви подготвени на ист начин.

Содржината ви е доволна за седум дена. Осмиот ден земете нови два децилитри оцет и постапката повторете ја уште една недела.

Постапката за отстранување на мастите трае 14 дена.

1 2

Прегледи:
645
Ознаки:
·
Објавено на:
30.03.2016