Категории

Таа господарува со својот живот – Секоја зрела жена ги почитува овие 5 правила

Зрелите жени знаат што сакаат и повеќе не паѓаат во истите стапици. Нивното искуство е нивната главна моќ. Тие се подготвени да освојат нови соништа и да бркаат нови желби, без да погледнат назад. Тие живеат исполнет живот во согласност со своето битие, и еве ги правилата што ги следат:

1. Изберете ги оние што ве избрале вас
Многу едноставно правило што ќе ве спаси од губење време, енергија и напор. Изборот на оние што веќе ве избрале ќе го олесни сè во животот. Изберете човек кој веќе одлучил дека сте единствените за него . Кажете „Да“ на работата што ве сака како нејзин вработен. Дружете се со личност која ве смета за свој пријател, а не само за познаник.

2. Сè доаѓа на време. Ако та не дојде, тогаш сè уште не е време.
Ова правило заштедува многу енергија и време. Прифатете дека животот ви ги дава работите што ги сакате во вистинско време и на вистинско место. Продолжете да се обидувате, а вистинскиот редослед на позитивни настани ве чека во идеалниот момент.

3. Никогаш не кажувај никогаш
Немојте да мислите дека сè секогаш ќе оди според вашиот план. Понекогаш животот има свои планови за вас, дури и оние што не ви даваат задоволство. Прифатете ги промените што се случуваат, прифатете ги вашите грешки за кои рековте „никогаш“ и живеете со полни бели дробови, продолжете го летот понатаму.

4. Не плашете се од ништо
Не трошете скапоцени моменти од вашиот живот на страв. Соочете се со него, одбијте го и не дозволувајте да ве саботира. Страв од одбивање, страв од ризик, страв од неизвесност и промена – сите овие стравови ги отфрла зрела и среќна жена и таа живее надвор од границите и правилата утврдени од другите.

5. Паднав, но ја истресев прашината и продолжив напред
Во животот честопати наидуваме на сопнување. Но, наместо да останеме во прашина и кал и да очајуваме од неуспехот, ние ја тресеме прашината и продолжуваме со кренати глави. ова е токму она што една зрела жена би ја направила ако нешто не оди според планот.

Прегледи:
141
Објавено на:
21.07.2021