Табела која ќе ви покаже која ви е идеалната тежина согласно вашата висина и обем

Идеална тежина е онаа со која вие се чуствувате најпријатно, а килограмите не се секогаш показател за вашата форма.

Имено, доколку сте физички активни и имате поголема мускулна маса, килограмите ќе ви бидат повисоки, а тоа нема да се познава на вас. Доколку пак не сте активни, немате високи килограми, а не сте задоволни од својот изглед, тоа е добар показател дека треба да имате физичка активност.

Сепак, иако секој човек е различен, постојат одредени мерки кои можат да ви бидат водич за тоа што е просекот. Оваа табела ќе ви ја покаже рамката на килограми која се смета за идеална, во согласност со вашата висина, како и типот на тело, дали сте ситни, средни или со крупна градба.
Коментари

[fbcomments]