Таг:, , , , , ,

Душко Радовиќ: Дојдоа такви времиња, кога сите имаат расни кучиња, а диви деца

Дали би можеле луѓето да бидат подобри? Би можеле, но никој не сака прв да почне. Сите имаат...

Најмногу ве мразат оние кои најмногу ви должат: Мудрости на Душко Радовиќ

Ова се најпознатите мудрости на Душко Радовиќ. 1. Секогаш е подобро ТАМУ отколку ОВДЕ и...

Никогаш не се расправај со идиот, ќе те спушти на негово ниво и ќе те победи на искуство: Иронични цитати од Марк Твен!

Марк Твен иронично говорел и за својата работа, а неговите афоризми и денес се применуваат:...

Ќе останете несреќни се додека верувате дека среќата ви ја носат другите луѓе…Ова се најубавите афоризми на Оскар Вајлд

Мајсторот на афоризмите и генијалните парадокси, Оскар Вајлд, е еден од најцитираните...

Афоризми од Душко Радовиќ: „Само сиромавите знаат дека има посиромави од нив, богатите гледаат само побогати од себе“

Ова се некои од афоризмите кои се безвременски и ќе се пронајдете во нив. Иако се поминати...