Таг:, , , , , , , ,

Да бидеш добар човек не значи да прифаќаш сѐ

Ти можеш да бидеш добар човек и да кажеш „Не! Тоа не е во ред!“ Да се биде добар човек не значи...

Ние сме човечки суштества но ние сме посилни отколку што мислиме

Без страдањето никогаш не би можеле да ја откриеме нашата вистинска сила, преку него...

Неверојатни факти за емоциите кои морате да ги знаете

Сите ние добро знаеме какви емоции постојат и како е тоа кога сме среќни, тажни, лути.. Но дали...

Имаш право да бидеш она што си, да имаш слабости и да ги искажеш своите чувства!

Имаш право на солзи, имаш право на слабости, имаш право да бидеш чувствителен. Имаш право...

Само оној кој не се плаши да остане сам -вистински се познава себеси!

Херман Хесе рекол дека самотијата е пат по кој судбината сака да го доведе човекот до самиот...

Ништо веќе нема да биде исто – Како ќе живееме после корона вирусот

Откако пандемијата ќе заврши, со сите нејзини последици врз човековото здравје и економија,...

Биди благодарен за нелуѓето во твојот живот – тие од тебе направија ЧОВЕК

Бидете благодарни за нелуѓето – тие ве претворија во човек За жал, за да стигнеме до...

За душата на човек многу зборува начинот на кој ги проценува другите

Како ги гледаш другите, зборува повеќе за тебе отколку за нив. Еднаш, еден селанец седнал на...

Додека внимаваш на туѓите чувства запрашај се дали некој внимава на твоите

Препознај ги тие луѓе на време, и подели го својот живот со нив! Кога бевме деца, нашите...

Не грижи се за тоа колку туку какви пријатели имаш

„Каква ќе биде судбината на човекот зависи од тоа како тој во своите мисли го гледа својот...

Луѓето со високи морални принципи и интегритет ги прават овие нешта

Да се има ваков човек во вашиот живот е вистинско богатство Единствени се Не се претенциозна...

Луѓето кои сакаат да бидат САМИ имаат посебни карактерни особини

Постојат луѓе на овој свет кои сакаат да го поминуваат времето во самотија, далеку од...

Како да ги препознаете неинтелигентните луѓе

Лекција која секој треба да ја запомни Сигмунд Фројд, најпознатиот психијатар и татко на...

Неверојатен момент: Орангутан му помaга на заглавениот конзерватор да излезе од реката

Ова е срдечниот момент во кој што орангутанот се обидува да му помогне на човекот кој е...

Победи го злото околу себе – биди ЧОВЕК

Сакајте ги животните. Бог им дал зрно мисли и тивка радост. Не ги вознемирувајте и не да ги...

Животот почнува тогаш кога ќе престанете да климате со главата на туѓите наредби

Не смеете да го ставате клучот на вашата среќа во џебот на другите. Каде е границата кога...

Неверојатни психолошки факти кои ќе го променат вашиот поглед на светот

Дали знаете дека во споредба со другите сетила, сетилото за мирис е најмногу поврзано со...

Не плашете се да изгубите некој – плашете се да се изгубите себеси

Немојте да се плашите од загубите во својот живот било да се работи за луѓе или нешта,...

Мислиш дека некого го познаваш, а потоа времето ти ја открива вистината

Мислиш дека некого го познаваш, а потоа сфаќаш дека тоа било само твое мислење и ништо...

Твое е да останеш човек, сѐ друго ќе си дојде на свое место

Не ја префрлајте вината на времето. ‘Лоши се времињата’- па не може да се биде добар човек....