Таг:, , , , , ,

Денес е Светски ден на океаните

Денес е светски ден на океаните. Иако немаме океани блиску до нашата географска положба,...

Кога си добар, секогаш ќе се најде некој кој ќе те гази

Вети си дека ќе ги разбудиш своите тишини кои ги молчиш во длабочината на својата душа. Нема...

Секој има свој СРЕЌЕН ден – откријте кој е вашиот

Дали некогаш сте се се запрашале што значат имињата на деновите во неделата? Дали сте знаеле...

Зошто февруари има 28 денови? Причината ќе ве изненади

Старите Римјани тешко се справувале со календарите кои се обидувале да ги направат, а за...

Следуваат многу неработни денови и продолжени викенди

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија во 2017 година, неработни денови се:...

Секој ден има свое значење. Каков е петок и што треба да правиме на овој ден откријте тука!

Хороскоп, знаци, карактеристики, планети. Некои од нас секојдневно читаат хороскоп, некои не...