Таг:, , , , , , , , ,

Православните христијани денес и утре ја празнуваат Задушница! Запалете свеќа за починатите!

На Задушница се сеќаваме на блиските лица кои се починати, ги посетуваме нивните гробови и...

Задушница: Денеска не се работи, не се чисти и не се пере

Православните верници денеска ја одбележуваат Задушница или денот на мртвите. Уште...

ДЕНЕС Е ДУХОВДЕН, 50-ОТ ДЕН ОД ХРИСТОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ

Духовден или Дуовден — еден од најголемите 12 христијански празници. Се нарекува уште и...