Таг:, , , , , , , , , , , , ,

Сакам да знаете каков е мојот Бог…

Иако наизглед не го допирам, живеам и чекорам потпрен на него. И по кои патишта на одам,...

Кога ќе паднеш искачувајќи го највисокиот врв, знај дека Божјата рака е секогаш позади тебе

Запомни, не е важно колку пати ќе паднеш, и колку пати ќе се стркалаш назад. Важно е колку пати...

Ти му припаѓаш на Бог, само тој го знае најдобриот пат за тебе!

Ти му припаѓаш на Бог, затоа што само тој знае што треба да направи со тебе.  На кого му...

Кога ти е тешко сети се дека Бог гледа сѐ и се грижи за тебе

Кога и да ти е тешко, знај дека Бог гледа се и се грижи за тебе. Твоите солзи го печат и...

„Љубовта ги брише сите грешки“ – Нешта кои можеме да ги научиме од Марија Магдалена

„Секој човек има своја иднина, тоа е поглед со кој Бог го гледа тој човек.“ -Секој човек има...

Отвори го прозорецот на твоето срце и пуштија Божјата љубов

Некој човек постојано живеел со црни облаци на душата. Не верувал во добрина, особено во...

Крадецот пред Рајските порти – Мудра приказна

Некој крадец стигнал на небото и почукал на рајските порти.. „Отворете ве молам!“ Апостол...

Молитвата на тројцата Божји слуги – Мудра приказна

Во еден брод кој пловел по морето, патувале неколку аџии и еден бискуп. Пловејќи стигнале до...

Божјата одлука секогаш е онаа најдобрата

Поучна приказна за Божјиот суд и начинот на кој Тој ги крои човековите патишта.. Еден крал...

Ти си еден мал пламен во темната ноќ на овој свет – Бог има план за секој од нас

Додека влегувал во небото, Исус уште еднаш за последен пат ја погледнал земјата која тонела...

Мирот е скапоцен и зависи само од вас – Немојте да си го скратувате

Мирот во животот не доаѓа од поседувањето на сите нешта кои ги посакувате, нити имањето...

На Бог се сеќаваме тогаш кога не ни преостанува ништо друго – Мудра приказна со силна порака

Мудра приказна за вербата во Бог и како не смееме да дозволиме да сетиме на Него само кога...

Не постојат невозможни нешта – Со Бог сè е возможно!

Еден млад војник бил ставен на тест да покаже зошто верува во својот Бог.. Млад војник додека...

Бог постои, а ова е судбината – Мудра приказна со силна порака

Еден човек прашал: Дали Бог постои? Ако постои, покажи кој е неговиот облик. Што е судбината, ...

Момчето кое го видело рајот – Поучна приказна

Поучна приказна за сите верници Џулијан Грин во својот дневник запишал една интересна...

Божјото помнење – Поучна приказна

Една жена тврдела дека Бог и се јавувал. Отишла кај неколку бискупи за да се посоветува.. Една...

За вербата во Бог – неговото тело и крв во лебот и виното

Мудра приказна за сите верници  Некој човек дошол кај еден монах и му рекол: „Како можам да...

Божјата светлина се наоѓа во секој од нас – Никогаш не дозволувај да изгасне!

„Можеш да ми правиш сенка, но светлината е во мене!“ Една мирна есенска ноќ под уличната...

Бог е секогаш со нас, и тогаш кога мислиме дека не напуштил!

„Понекогаш не можеш да го препознаеш Бог, но во стварноста тој е секогаш тука!“ Еднаш, еден...

Немојте да ја планирате иднината – Препуштете му ја на Бог, неговите планови се многу подобри

Понекогаш најдобриот план е да немаш воопшто никаков план, и да му препуштиш на животот да те...