Таг:, , , , , , , , ,

Ти не постоиш за да му докажуваш некому нешто

Ти не постоиш за да му докажуваш некому нешто. А ако некогаш сакаш да докажеш нешто, докажи си...

Биди толку уверен во себеси што нема да им дадеш до знаење дека постои шанса да те повредат

Биди сигурен во себеси толку што нема да дозволиш ништо да те разниша.   Биди толку сигурен...

Не е себичност секогаш да се ставаш себеси на прво место

Ти не си задолжен да седиш со лажната насмевка прифаќајќи ги глупостите на сите. Ти не си...

Дај му време на твоите рани да зараснат  – Оздравувањето не се случува преку ноќ

Треба да знаеме дека за да се приспособиме е потребно време и тоа е тежок процес.  Ова е само...

За херојските срца кои се секогаш тука за да им помагаат на другите

Потсети се себеси дека не мораш секогаш да изгледаш силно. Потсети се дека можеш да бидеш...

Патот до пронаоѓање на вистинската љубов – Како да се вљубиш во себеси?

На ист начин како што се заљубуваш во некој друг.. Како да се заљубиш во себеси? На ист начин...

Потсети се себеси дека не можеш секојдневно да ја носиш тежината на светот на твоите рамена

И на твоето срце му е потребен одмор.  Потсети се себеси дека не си семоќен. На твоето срце му...

Каков и да си за некои луѓе едноставно секогаш ќе бидеш „премногу“

Премногу добар, премногу љубезен, премногу чувствителен, премногу дарежлив, премногу...

Вистински си живеел тогаш кога единствено не си ја искусил празнината

Ќе знаеш како е да си на врвот на светот а ќе знаеш и како е да си на колена на земјата.. И само...

Има нешто толку кревко во твојата цврстина – Дозволи му на светот да ги види двете твои страни

Ти си човек без оглед на тоа колку понекогаш се плашиш да бидеш таков. Ти си човек. Рассеан и...

Најважната љубов која ќе ја вкусиш во овој живот

Се надевам дека ќе се заљубиш во тоа што си жива.  Се надевам дека ќе се заљубиш во тоа што си...

Чувствителните луѓе се најреалните и најискрените луѓе кои ќе ги запознаеш

Тие се ангелите со скршени крилја кои летаат само кога ќе бидат сакани. Чувствителните луѓе...

Секој има право да го избере својот пат и да ја пронајде својата среќа

Среќата е релативна и секој ја чувствува на различен начин.  Ги гледаме луѓето кои ги...

Не мораш да им простиш на оние кои ти создале болка

Но мораш да си простиш на себеси, затоа што ако не го направиш тоа, нема никогаш да заздравиш....

Заробените во омраза нема никогаш да пораснат

Немојте да бидете лоши луѓе. Немојте да бидете расипани, да подметнувате, оговарате. Немојте...

Не е важно дали другите те сфаќаат – Важно е да се сфатиш самиот себеси

Светот ќе продолжи да се врти и тогаш кога другите луѓе нема да те разберат, па зошто да не го...

Барај луѓе кои ќе те натераат да се вљубиш во животот

Луѓе кои гледаат души наместо тела. Луѓе кои повеќе чувствуваат отколку што зборуваат. ...

Не плаши се да ги искажеш своите чувства – Немаш што да изгубиш, но имаш многу да добиеш

Гордоста никому не донела ништо добро. Немој да дозволуваш твоите чувства да гнијат внатре...

Внимавајте кого пуштате блиску до себе – Не секој ја заслужува вашата блискост

Мораме да бидеме пребирливи и најчесто строги околу тој кој пуштаме блиску до нас, иако...

Среќата е во малите нешта – Како да го направите вашиот живот поедноставен?

За среќа не треба многу, доволно е да водите грижа за малите нешта кои секојдневно ве...