Таг:, , , , , ,

Душко Радовиќ: Дојдоа такви времиња, кога сите имаат расни кучиња, а диви деца

Дали би можеле луѓето да бидат подобри? Би можеле, но никој не сака прв да почне. Сите имаат...

Најмногу ве мразат оние кои најмногу ви должат: Мудрости на Душко Радовиќ

Ова се најпознатите мудрости на Душко Радовиќ. 1. Секогаш е подобро ТАМУ отколку ОВДЕ и...

Афоризми од Душко Радовиќ: „Само сиромавите знаат дека има посиромави од нив, богатите гледаат само побогати од себе“

Ова се некои од афоризмите кои се безвременски и ќе се пронајдете во нив. Иако се поминати...