Таг:, , , , ,

Фридрих Ниче: Колку повеќе ги раширите рацете, толку полесно ќе ве распнат!

Фридрих Ниче не поседувал филозофско образование. Посоодветно е да го наречеме мислител,...

Никогаш нема да почувствува среќа оној чие срце е исполнето со омраза

Не е среќата во материјалните нешта, среќата е начин на кој гледаме на светот. Тоа е важно....

Пред да се посомневате во својата способност, уверете се дека не сте опкружени со идиоти: Феноменални цитати на Фројд!

Овој прочуен психоаналитичар и денес провоцира со своите идеи, а неговото наследство...

Алан Вотс: Ослободете се од минатото и започнете да живеете!

Теоријата за „бродот кој плови и остава трага“ открива длабока филозофија за животот...

Во животот постојат само две вистински трагедии: Запомнете ги овие мудрости на Сократ!

Природата ни дала две уши, две очи и еден јазик, за да слушаме и гледаме повеќе, а помалку да...

Мудри мисли од Ошо: Размислувајте на овој начин и ќе бидете среќни, а грижите ќе исчезнат!

„Сѐ е достапно, но вие сте отсутни. Јас сакам луѓето да разменуваат многу едноставни факти,...

Откријте дали сте сапиосексуалец? Интелигентен разговор како предигра или пак, преферирате нешто друго?

Дали сте од оние луѓе на кои им е најважен изгледот за да се вљубите или ве освојува нечиј...