Таг:, , , , , , , , , , ,

Одредени видови на риби кога се под стрес го менуваат полот!

Научниците откриле дека некои риби го менуваат полот од стрес. Истражувачите од Нов Зеланд...

Новости во борбата со карциномот!

Научниците откриле нова слабост кај карциномот која ги присилува карциномските клетки на...

Дали знаевте: Мајмуните ги делат од говор две аминокиселини!

Сите знаеме дека човекот ја има единствената можност да зборува. На целиот животински свет...

Портрети кои ја прикажуваат убавината и различноста на црвенокосите од сите раси

Во светот има помеѓу 1 до 2 проценти црвенокоси луѓе, а додека за нив се смеа дека се белци и со...

Генетски предиспозиции се одговорни за нашата љубов кон кафето?!

Секој од нас има различни навики кога станува збор за конзумирањето кафе. Додека некои пијат...