Таг:, , , , ,

Митот за Хад и Персефона – Најубавата љубовна приказна за настанувањето на годишните времиња

Според грчката митологија, Персефона била најубавата девојка во која се вљубил Хад –...

Што открива вашето омилено годишно време за вас?

Не постојат многу истражувања кои се занимаваат со влијанието на годишните времиња врз...

Земја со 6 годишни времиња, 1.600 јазици и плаќање со пластичен отпад наместо пари: Запознајте ја Индија!

Со дури 1.600 јазици и шестина од светската популација, Индија е сѐ само не обична земја....

Може ли денот да трае повеќе од 24 часа?

Денот трае 24 часа само затоа што човекот сакал така да го подели. Не постои ништо во...