Таг:, , , , , , , , , , ,

Фотографиите пред и потоа ја покажуваат моќта на трансформацијата на здодевни згради! (ФОТО)

Доколку подобро разгледате околу вас ќе сфатите дека светот е исполнет со празни платна...

ЗОО Скопје започнува кампања за разубавување на зоолошката. Потребни се графитчии, уметници и креативци!

Зоо Скопје започнува со кампања која ќе трае до 30. март за разубавување на зоолошката, како и...

Скопје Стрит Фестивал по шести пат во Градски Парк – Фестивал кој остава урбан печат

Овој викенд, стартувајќи на 08- ми Јуни, петок со почеток во 17.00 часот, во Градски Парк, по шести...

Топ 10 најкреативни и најконтроверзни дела на Банкси низ Њујорк

Во текот на октомври, Банкси ги зазеде улиците на Њујорк со неговиот проект „Подобро надвор...

100 уметници го насликале ова училиште пред да биде реновирано

Три недели биле потребни за 100 уметници по своја волја да го насликаат целосно училиштето во...

Овој петок започнува Скопје Стрит Фестивал по петти пат во Градски Парк

Фестивал кој остава урбан печат во градот – Скопје Стрит Фестивал се одржува овој викенд...

Реалност или цртеж?! Неверојатно добра улична уметност

Уметниците гледаат на светот на поинаков начин. Тие гледаат платно за сликање на...

Фото: Пензионери почнаа да цртаат графити!

Ако мислевте дека бабите и дедовците не можат да бидат “кул”, сте се излажале. Тоа...