Чек дис аут
Search

Таг:, , , , , , , ,

Ќе ги поразиш сите оние кои ти нанеле зло тогаш кога ќе престанеш да им дозволуваш пристап до тебе

Знај кој си и биди толку сигурен во тоа што никој и ништо нема да предизвика да се посомневаш...

Само оние кои не се откажуваат кога е најтешко ја добиваат вистинската среќа

Тоа е она кое те прави толку прекрасна личност. Мислам дека ти си храбра личност. Тоа што и...

Да бидеш храбар, значи понекогаш да не си и да не се срамиш да го признаеш тоа

Значи да бидеш искрен спрема себеси и да не се лажеш кога нештата не се добри.. Да бидеш силен...

Писмо до сите оние кои се борат во животот

Писмо посветено до секој од вас „Знам дека е тешко. Знам колку боли да бидеш добар со сите и...

Твојата конкуренција не се другите луѓе – туку самиот ти!

Твојот противник си самиот ти. Твоето одложување, одбивањето на превземеш чекор напред, да...

Стравот е во твојата глава, ти го храниш и ти можеш да го убиеш

Посилен си од своите мисли, немој да дозволиш да те контролираат, немој да бидеш нивен...

Биди толку уверен во себеси што нема да им дадеш до знаење дека постои шанса да те повредат

Биди сигурен во себеси толку што нема да дозволиш ништо да те разниша.   Биди толку сигурен...

Не постои поголема или помала тага, немој да ги обезвреднуваш туѓите чувства

Да, некои луѓе можеби се соочуваат со многу полоши нешта, но сите ние имаме различно ниво на...

Искажувањето на чувствата не е слабост – Само храбрите го умеат тоа

Искажувањето на другите колку се специјални за тебе не е нешто кое треба да те направи...

Сите падови во минатото те направија борецот кој си денес

Си ги преживеал сите рушевини, сета штета која ти била нанесена, распаѓањето на твоите...

Кога нема да се плашиш да останеш сам, тогаш ќе научиш како да водиш

Затоа што исправувањето сам за себе е силно и ослободувачко. Да знаеш дека не ти е потребен...

Најголемите битки не ги освојуваат најсилните воини, туку оние кои одбиваат да се предадат!

Да се држиш уште поцврсто за животот, за инает на сето она кое се труди да те откине. Еднаш...

Можеш да бидеш многу нешта во животот, зошто да избереш нешто досадно?

Постојат безброј опции што можеш да бидеш во животот, зошто би избрал да си нешто досадно? Да...

Не бидете восочна фигура која другите ќе ја обликуваат – Бидете автентични самите на себеси

Се додека тежнеете кон туѓото одобрување никогаш нема да бидете на вашиот пат, ќе чекорите...

Понекогаш откажувањето од љубовта е чин на љубов – кон себе

Кога ќе сфатите дека се сакате себеси повеќе отколку било кој друг, дека немате право да се...

Барањето помош не е знак на слабост – Ниту искажувањето на чувствата!

Не плашете се да побарате помош кога таа ви е потребна. Животот е тежок, непредвидлив, полн со...

Престанете да тежнеете кон перфекционизам – Убавината е во тоа да бидете совршено несовршени!

Не дозволувајте сопствените стравови и сомнежи да ве спречуваат, бидете за себеси и за...

Бидете доволно „луди“ да верувате во себе и своите соништа

Со споредувањето со другите само ќе се осудите себеси на неуспех.  Не сме сите создадени за...

Уморна сум да велам ВО РЕД на нешта кои воопшто не се во ред

Во ред е да се каже НЕ. Во ред е да се каже НЕ МОЖАМ. Во ред е да се каже ТОА НЕ Е ВО РЕД. Во ред е...

Во најтешките мигови запрашај се дали ќе ти биде полесно ако се откажеш

Кога и да ти е тешко, запрашај се себеси колку има смисла да се откажеш во тој миг, што ќе ти...