Таг:, ,

Ќе ви го променат животот од корен: Најдобрите мотивациони книги што некогаш се напишани!

Изминатата година, овие наслови оставија најголем впечаток кај читателите Писателите кои...

Ова се најпродаваните книги во Македонија за 2019 година

Зарем постои некој што пореално би ја претставил листата на најпродавани книги во...

Најдобрите мотивациони бестселери кои ќе ви го променат животот

Оваа година, ова се насловите кои им оставија најголем впечаток на читателите Писателите...

Чувај се од жена која чита книги!

Не влегувај во расправа со жена која чита. Многу веројатно е дека таа знае и мисли.  Маж и...

10 книги кои им го промениле животот на обичните луѓе

Според најновите истражувања, ова се книгите за кои читателите кажале дека имале огромно...

5 романи кои веруваат дека и после загубата доаѓа среќа

Морате да ги прочитате! Кога ќе ја загубиме саканата личност, било да се работи за партнер,...

3 извонредни книги кои морате да ги прочитате до крајот на годината

Овие приказни нема никогаш да ги заборавите! Есента и зимата се најдобро време за читање –...

Луѓето кои сакаат да читаат книги се посебни

Луѓето кои читат книги живеат повеќе животи во различни светови Луѓето кои сакаат да читаат...

3 книги кои мора да ги прочитате до крајот на годината: Овие приказни никогаш нема да ги заборавите!

Есента и зимата се најдобро време за читање – има ли нешто поубаво од покривањето со топол...

Книги кои ќе ви помогнат полесно да го пребродите раскинувањето

Наша препорака до сите скршени срца Освен тоа што вашата најдобра пријателка – книгата, ве...

Читањето е половина здравје: Причини поради кои е добро да читате книги

Не списанија, не книги во електронски формат, туку токму – КНИГИ! Читањето е многу повеќе од...

Со помош на овие вештини, прочитајте цела книга во еден ден

На сите ни се случува да немаме доволно време, а сакаме да ја дочитаме книгата и да ја...

Важни лекции на кои не научи книгата „Алхемичарот“ од Паоло Коелјо

„Затоа што не живеам ниту во минатото нити во иднината. Ме интересира само сегашноста. Ако...

Овие книги би требало да ги прочитате барем еднаш во животот

Во коментар, напишете ни кои книги според вашето мислење, би требало да се најдат на оваа...

10 најдобри мистерии од легендарната Агата Кристи

Со својот едноставен стил на пишување и истенчени дијалози како главна наративна форма,...

Три книги што треба да ги прочитате барем еднаш во животот

Едни од најголемите романи напишани досега, кои ќе ве испираат и поттикнат да напредувате на...

Најдобрите книги во историјата – дали сте прочитале барем дел од нив?

Америчкиот портал Newsweek состави листа од најдобрите 99 книги во историјата врз основа на...

Никогаш не се расправај со идиот, ќе те спушти на негово ниво и ќе те победи на искуство: Иронични цитати од Марк Твен!

Марк Твен иронично говорел и за својата работа, а неговите афоризми и денес се применуваат:...

„Луѓето се почитуваат со зборови, а се сакаат со молчење“: Најпознати мисли на Мирослав Мика Антиќ!

Мирослав Мика Антиќ е еден од најпознатите српски поети. Пред да стане познат се занимавал...

Писмо наменето за вас: Порака на една млада жена која ги стопли срцата на милиони луѓе ширум светот

Престанете да мислите дека секој ден треба да ги преместувате планините за да ја докажете...