Таг:, ,

Истражи ја Крива Паланка – Поврзи се со природата – Преглед на настани за втората половина на годината!

Крива Паланка е град во североисточниот дел на Република  Северна Македонија, сместен во...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата – Живеј спортски диши чист воздух

Планинарската трансферзала Руен е настан кој што подразбира традиционално искачување на...

Истражи ја Крива Паланка – Поврзи се со природата – Запознајте ги богатствата кои градот ги нуди (Дел 3)

Крива Паланка е град во североисточниот дел на Република  Северна Македонија, сместен во...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата – с. Трново, историја и традиција

Селото Трново се наоѓа на 15 километри североисточно од Крива Паланка на околу 1000 метри...

Истражи ја Крива Паланка – Поврзи се со природата – Запознајте ги богатствата кои градот ги нуди (Дел 2)

Крива Паланка е град во североисточниот дел на Република  Северна Македонија, сместен во...

Истражи ја Крива Паланка – Поврзи се со природата – Запознајте ги богатствата кои градот ги нуди (Дел 1)

Крива Паланка е град во североисточниот дел на Република Северна Македонија, сместен во...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата – Нема да останете рамнодушни од убавините на Стенечките водопади

Избегнете ја неподносливата топлина најавена за викендов, посетете ја Крива Паланка и...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата – Посетете го Археолошкиот град Градиште

Локалитетот Градиште е многу интересен од археолошки аспект и најмногу податоци, директни и...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата – Почуствувајте ја урбаната димензија на градот

Предлог дестинација за да ги избегнеме  жешките летни денови е секако североистокот а тука...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата – Земи учество во настанот “Џип рели Калин Камен”

Повелете на спортската манифестација Рели „Калин камен“ (Туристичко рели „Калин Камен“),...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата – Земи учество во настанот Меѓународна планинарска трансферзала 4М

Меѓународната планинарска трансверзала 4М (По патот на една легенда од 11-ти век) е прва...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата – Заеднички да го одбележиме денот на Европа

Со голем број активности и пригодни манифестации Општина Крива Паланка, традиционално, и...

Истражи ја Крива Паланка – Поврзи се со природата – Бидете дел од пролетната школа за етнографија на социјализмот!

Крива Паланка е град во североисточниот дел на Република  Северна Македонија, сместен во...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата – Дајте си мир на душата, посетете го преубавиот манастир “СВ Јоаким Осоговски”

Посетете го едниот од најзначајните манастири во Македонија, манастирот Св. Јоаким...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата – посетете го домот на светецот Јоаким Осоговски

Испосница на Свети Јоаким Осоговски се наоѓа во атарот на село Градец на околу 7 километри...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата , ЛУ Градски музеј – Крива Паланка низ историјата

Градскиот музеј е формиран во октомври 2006 година, како локална установа од областа на...

Истражи ја Крива Паланка- поврзи се со природата – Избери ја твојата омилена маска и учествувај на традиционалниот првоаприлски “Ден на шегата”

Највеселиот ден во годината за најмалите жители на Крива Паланка, а секако со ведро...

Истражи ја Крива Паланка – Поврзи се со природата – Посети го локалитетот Калин Камен и уживај во неговите убавини

Крива Паланка е град во североисточниот дел на Република  Северна Македонија, сместен во...

Истражи ја Крива Паланка – Поврзи се со природата – Бидете дел од традицијата “Невестинско поклонение”, единствената манифестација од овој тип на овие простори

И годинава, претстојнава недела, кривопаланечкото село Конопница, поточно црквата...

Истражи ја Крива Паланка – поврзи се со природата – Предлог настани за периодот

Крива Паланка е град во североисточниот дел на Република  Северна Македонија, сместен во...