Таг:,

„Не си сам!“ – Кукла од Памук

„Дојди ми со сите победи и порази и заспиј ми на рамото, успиј го гневот до мене, утре ќе...

„Понекогаш љубовта е онаа која ги раздалечува луѓето..“ – Кукла од Памук

„Понекогаш доаѓа само крај. Тивко, на прсти.. Без збогум и плачливи фанфари. Без врати кои...

„Те љуби ли таа онака како што јас никогаш не покажав?“ – Кукла од Памук

„Замина. Затишје. Каде си? Молк? Која е таа? Која ти потпира топли дланки на градите? Се смее...

„Никогаш не сум носел ништо потешко од празнина на овој свет“ – Кукла од Памук

„Ништо не трае вечно, тоа беше единствената вистина која требаше да ја знам. Во градите...

„Секогаш ќе постои некој кој ќе ја љуби и твојата мрачна страна“ – Кукла од Памук

„Твојата слепа улица беше мојата цел, моја дестинација.. Твоето затишје, моите ѕвона кон...

„Колку пролети поминаа а ниту една од нив не беше доволно убава за нас“ – Кукла од Памук

„Ми рече ќе дојде кога ќе биде убаво време.. Еве колку пати сонцето изгреа како да ќе ја стопи...

„Срцата се едни прекрасни чуда“ – Кукла од Памук

„Срцата се едни прекрасни чуда. Фасцинантно е тоа како можат да понесат толку многу љубов и...

„Нема да ти простам но нема и да те заборавам“ – Кукла од Памук

„Можеби ќе бакнеш туѓи усни, и нема да имаат вкус на доцна пролет и зрели капинки, и тоа тело...

„Твојот вкус е последното нешто што усниве го запаметиле“ – Кукла од Памук

„Погледнувам на другата страна, протокот ми замрзнува. Се прашувам, дали ќе беше вака ако...

„Не можеме да очекуваме другите да имаат чувства за нас само затоа што ние имаме чувства за нив..“ – Кукла од Памук

„Сеуште ме прогонуваат сенките на болните души кои не успеав да ги љубам. Ги слушам како...

„Не барај љубов кога гладуваш за неа, тогаш би прифатил сѐ само за да се заситиш“ – Кукла од Памук

„Не барај љубов кога гладуваш за неа, тогаш би прифатил се само за да се заситиш.. Ти си...

„Не избираме во кого ќе се заљубиме, но избираме кого ќе повредиме“ – Кукла од Памук

„Ми зборуваш за девојките кои си ги држел за дланките, и си им ги кажувал најубавите лаги, и...

„Сродните души секогаш наоѓаат чуден начин за да бидат повторно заедно“ – Кукла од Памук

„Можеби не бевме створени за овој свет,но јас верувам дека еден ден повторно ќе те...

„Те слушам како шепотиш после полноќ, туѓо име, не е моето..“ – Кукла од Памук

„Имаше толку многу жртви на твоите дланки, толку многу изгубени битки, распаднати соништа....

„Не плаши се од самотијата, плаши се тогаш кога ќе немаш кој да ти недостига“ – Кукла од Памук

„Не се плаши од самотијата, ни од сопствените чекори кои лутаат напразно низ градот во...

„Можеби погрешниот е всушност вистински но на сите погрешни начини..“ – Кукла од Памук

„Останувам нема. Кога нивните гласови зборуваат за сите погрешни начини на кои ме љубиш. Се...

„Каде завршува омразата, каде започнува љубовта?“ – Кукла од Памук

„Моментот кога бев сигурна дека неможев да чувствувам повеќе омраза кон тебе од сиот тој...

„Се надевам ќе пронајдеш некој кој ќе го преврти твојот свет“ – Кукла од Памук

Се надевам дека секој ден одново и одново ќе се вљубувате еден во друг и ќе го покажувате тоа...

„Дојди да заборавиме што заборавивме на нас“ – Кукла од Памук

„Дојди, да заборавиме. Горчливи вкусови, и зборови кои гребат. Патишта по кои сме чекореле а...

„Можат ли да се разидат оние кои некогаш биле едно?“ – Кукла од Памук

„Можат ли да се разидат оние кои некогаш биле едно? Кога улиците им кројат завери, кога секој...