Таг:, , , , , , , ,

Дали повеќе преферирате чај или кафе зависи од вашите гени

Зошто повеќе сакаме кафе или чај? Нашиот вкус е делумно одреден со “генетиката”,...

Како се менувала шминката од античко време до денес? (ВИДЕО)

Дали некогаш сте се запрашале како шминката се менувала низ времето и културите? Како жените...

Три причини зошто е убаво да патуваме

 Патувањето е едно од нешатата кое може многу лесно да ја промени перспективата за животот. ...

Што се крие зад 3-те најголеми свадбени традиции?

Секој народ има свои свадбени обичаи кои се почитуваат и до ден денес, па затоа и нам ни се...

Љубовни поговорки од различни култури кои ќе ви го стопат срцето

Сте се прашувале ли некогаш како другите култури размислуваат за љубовта? Доколку ве...

Како различните култури гледаат на воспитувањето на децата?

Постои ли еден „вистински“ начин за да се одгледува дете? Колку начинот на воспитување е...