Чек дис аут
Search

Таг:, , , , ,

Денес е светски ден на чудната музика – еве неколку жанрови на музика за кои не сте знаеле

Денес е светски ден на онаа музика која не ни е позната, или „чудна“ музика. Со сите модерни...

1-ви јули е Светски ден на смеата – предлог комичари кои се достапни на Нетфликс

Денес е светски ден на смеата. Прославете го со тоа што ќе изгледате некој/а од интересните...

22 ЈУНИ Е ДЕН НА ПОЗИТИВНИТЕ МЕДИУМИ

22 Јуни е ден на позитивните медиуми. Позитивните медиуми се оние медиуми кои зборуваат за...

Светски ден на медитацијата

Кога не можете да најдете ниеден мирен момент во бурното секојдневие, време е да застанете и...

Светски ден на наводнување на цвет

Денес е светски ден на наводнување на цвет. Овој ден се прославува за да се сетиме да ги...

ДЕНЕС Е МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА СЕМЕЈСТВОТО: ПРЕГРНЕТЕ ГИ СВОИТЕ НАЈБЛИСКИ!

Меѓународниот ден на семејството претставува можност да се подигне свеста за прашањата...

Денес се одбележува Меѓународниот ден на медицинските сестри кои застанаа во првите борбени редови против коронавирусот

Денес се одбележува Меѓународниот ден на медицинските сестри.  Медицинските сестри се...

Која е моќта на ЗБОРОТ како ОРУЖЈЕ?

Да го обоиме светот портокалово и да ја подигнеме свеста за насилството врз жените е целта...

Денес е меѓународниот ден за борба против насилство над жените

Меѓународниот ден за борба против насилството над жените се одбележува ширум светот. ...

Го славиме Меѓународниот ден на чоколадото: Не е само десерт, туку и уметност!

Дали сте знаеле дека на омилениот и најпродаваниот десерт во светот му се посветени дури...

Меѓународен ден на трудот, Први мај: Што одбележуваме денес?

Меѓународниот ден на трудот, Први мај, се одбележува денес ширум светот, како и во...

Денес е меѓународниот ден на среќата: Како да бидете среќни?

Според многубројните детални истражувања на научниците, откриено е дека среќата не е нешто...

Кајшто многумина гледаат попреченост, ние гледаме љубов

3 декември е денот што се одбележува како Меѓународен ден на лицата со посебни потреби....

Претставата “Бакнати од сонцето” за одбележување на 3-ти декември – Меѓународен ден на лицата со попреченост

Претставата „Бакнати од сонцето“ која овој пат ќе биде одиграна по повод 3-ти декември –...

25 Ноември– меѓународниот ден против насилството врз жените

На 25 ноември се одбележува Меѓународниот ден за елиминација на насилството врз жените. На...

Каква контрацепција користите? Денес е 26ти септември, Меѓународен ден на контрацепцијата

Превенцијата е секогаш најдобрата опција, па така и контрацепцијата е најдобра опција за да...