Таг:, , , , , , , ,

Никогаш не заборавајте да бидете нежни кон себе

Престанете да се казнувате себеси поради своите грешки. Бидете си поддршка на себеси. Во...

Не разголувај ја својата душа пред непознати луѓе

Не секој е вреден да го види тој сокриен дел од тебе, не секој смее да ја допре до неа, нечии...

Поставете јасни граници кои нема да си дозволите ни на себеси ни на другите да ги преминат

Поставете си сопствена граница која никогаш нема да си дозволите на себеси а и на другите да...

Мирот е скапоцен и зависи само од вас – Немојте да си го скратувате

Мирот во животот не доаѓа од поседувањето на сите нешта кои ги посакувате, нити имањето...

Ослободи се од сето она кое прави да се сомневаш во себеси

Оддалечи се од сето она кое те повредува. Немој да мислиш дека по некое време нештата ќе се...

Вашиот живот не е играчка со која другите ќе се забавуваат

Кажете „Крај!“ на нивната кукавичка игра.. Никој нема право да си игра со вашите чувства и да...

Што и да се случува во твојот живот – Остани смирен!

Само кога ќе научиш да останиш смирен, тогаш вистински ти ќе господариш со својот живот, а не...

Не можеш да контролираш сè во животот – Можеш само да ги контролираш своите мисли

Вистинскиот мир се постигнува тогаш кога ќе научиш да ги контролираш сопствените мисли и...

Пронајди некој со кој ќе го сочуваш својот мир

Мирот е најважен, кога нема мир нема ниту радост ниту среќа, животот е само празнина која...

Слабите луѓе не простуваат – тоа е одлика само на СИЛНИТЕ луѓе

Поседувањето способност да се прости некому е одлика која ја поседуваат само силните и...

Приказна за четири свеќи – Мудрост која ќе ве следи долго

Никогаш не смеете да го заборавите ова.. Во просторија полека гореле четири свеќи. Била...

Повеќе не ми е грижа за оние кои не ме заслужуваат

Како станав господарка на сопствениот живот Секогаш бев неверојатно самоуверена жена....

Кога животот ви се смее во лице и после секоја тага доаѓа нова: Запомнете ги овие зборови

Што и да ви се случувало во животот, единствен начин е да преживеете, да продолжите понатаму...

Непроценливо е да го живееш само својот живот и да не се мешаш во туѓите

Непроценливо е да не влегуваш во туѓи животи, да не се замараш со тоа кој што прави, кој што...

Животните правила на најсреќните луѓе на светот

Правила за убав и исполнет живот кои морате да ги знаете  Јапонците веруваат дека секое...

Кажете и „НЕ“ на драмата во вашиот живот – и почнете да живеете слободно

Еднаш кога во животот ќе почнеш да живееш со помалку драма, ќе видиш дека секогаш можелоо да...

Сѐ ќе си дојде на свое место кога ќе почнеш да мислиш само на себе

Се во животот ќе си дојде на свое место кога ќе почнеш да излегуваш од битките кои не водат...

Како старееш почнуваш да живееш за миговите кои не можат да се опишат со зборови

Како стануваш постар, твојот поглед на светот се повеќе станува појасен Не ти возбудливи...

Кога ќе престане да те боли душата, ќе престане и телото

Луѓето често ги боли душата, а не се ни свесни дека ги боли или ја игнорираат таа болка....

Едноставен начин како да ја почувствувате СРЕЌАТА и да го стоплите срцето

Среќата понекогаш во овој модерен начин на живот се чини недостижна цел, како постојано да...