Таг:, , , , , , , , ,

Бори се до последен здив за нештата кои вистински вредат

Вреди да се бориш за љубовта, но не можеш секогаш да бидеш ти единствениот кој се бори за...

Со секој нов ден се раѓаш повторно, стануваш нова личност

Ти не си ти од вчера и со секој нов ден можеш да станеш подобра личност. Остави го зад себе...

Совети за среќен почеток на денот – Како да го направиш посебен

Мали совети за позитивен почеток секој ден  -Доколку си се разбудил со некое лошо чувство и...

Не барајте изговори за вашиот неуспех – барајте причини за успех!

Ќе биде бавно и ќе е потребно големо трпение. Но малце по малце секојдневно ќе бидеме се...

Се додека си жив – има надеж и сè е возможно

Важно е само едно, додека твоето срце чука се може да се промени, имаш безброј шанси и надеж...

Еден ден ќе зажалиш за тоа што си толку суров кон себеси

 Што би било ако еден ден се разбудиш и имаш 65 години или 75 и сфатиш дека си пропуштил многу...

Не плаши се да ги искажеш своите чувства – Немаш што да изгубиш, но имаш многу да добиеш

Гордоста никому не донела ништо добро. Немој да дозволуваш твоите чувства да гнијат внатре...

Нема да ги добиете нештата кои ги посакувате, туку нештата кои ви се вистински потребни

За добрите нешта е потребно време и најдобро е да се не побрзува ништо во животот.. Сите ние...

Твојата среќа е твоја одговорност – Престани да се грижиш за нештата кои не можеш да ги контролираш

Немој да се грижиш за нештата кои не можеш да ги контролираш. Престани да се држиш за болните...

Твојот ден зависи од твоите мисли – Како да го започнеш позитивно

Мали совети за позитивен почеток секој ден  -Прави го она кое сакаш да правиш и сметаш дека...

Верувај во чуда – Животот нуди уште поубави нешта од оние за кои фантазираш

Вистината е таа дека најубавите денови во твојот живот допрва доаѓаат.  Вистината е таа дека...

Најголемите битки не ги освојуваат најсилните воини, туку оние кои одбиваат да се предадат!

Да се држиш уште поцврсто за животот, за инает на сето она кое се труди да те откине. Еднаш...

Секој миг поминат во бес и тага е пропуштен миг за среќа

Не плаши се да веруваш повторно откако ќе бидеш изневерен.. Како што растеме откриваме дека...

Чуда се случуваат – И најмалечките зрна семе можат да ја создадат најубавата шума

Убавите нешта се создаваат од ништо. Но никој не верува во тоа.. Убавите нешта се создаваат од...

Среќни се луѓето кои ја пронашле смислата на сопствениот живот

Барај почит наместо комплименти. Никој не ја знае смислата на животот. Среќни се луѓето кои...

Престани да се споредуваш со другите – Не постои еден вистински пат по кој сите мораат да чекорат

Секој има свое патешествие. Оној кој го оди некој друг не значи дека е вистинскиот и за тебе. ...

Најголемата лага во која веруваме е таа дека имаме време

Ничие време не е неограничено иако кога ќе помислиме на него пред нас се отвора една...

Чувај ги луѓето кои ти даваат крилја

Чувај ги и никогаш немој да ги напуштиш, затоа што само со нив ќе можеш да поверуваш во чуда....

Погрешните луѓе во вашиот живот се само патоказ кон оние вистинските

Секогаш постоеле спротивностите со цел да можеме да ги разграничиме, затоа постојат лоши...

Ние сме човечки суштества но ние сме посилни отколку што мислиме

Без страдањето никогаш не би можеле да ја откриеме нашата вистинска сила, преку него...