Таг:, , , , , ,

Живеј за миговите кои ќе ти докажат зошто си морал да поминеш низ потешкотиите

Живеј за тие мигови кога сите коцки ќе се наредат и ќе ти стане јасно зошто кога си посакал да...

Цената на големината е бришење на зборот „откажување“ од речникот

Цената на големината е едноставна, но дали сме подготвени да ја платиме? Цената на...

Мали совети за подобар и поуспешен ден кои ќе ви бидат од корист

Физичкото, духовното и менталното здравје се исклучително важни, секојдневно држете се до...

Ти не си половина човек, зошто тогаш не даваш се од себе?

Престани да бидеш препрека сам на себе! – Или се или ништо! Никој не не лаже како што се...

Остварената и успешна жена ги поседува овие особини

Кои се главните одлики на жената која знае што сака од животот и не се плаши да посегне по тоа...

Клучни совети за функционирање и продуктивност секој ден

За секојдневно функционирање важен е психичкиот мир и стабилност. Практикувањето на овие...

Најтежок е теретот кој го носи душата, ослободете се и започнете повторно

Престанете да ја мачите својата душа, никогаш нема да успеете да направите чекор напред, тој...

Не бидете восочна фигура која другите ќе ја обликуваат – Бидете автентични самите на себеси

Се додека тежнеете кон туѓото одобрување никогаш нема да бидете на вашиот пат, ќе чекорите...

Верувај во својата страст и лудост – Можеби ти ќе бидеш оној кој ќе го поплочи новиот пат

Можеби ти не си роден за да си дел од толпата. Престани да ги слушаш туѓите мудрости и совети...

Часовникот отчукува, секоја секунда е неповратна – Живеј сега!

Затоа што животот е прекраток за да се изгубиш во недоразбирањата.. Со текот на времето...

Сонувај – Твоите соништа можат да те одведат далеку

Како да ги оствари своите желби и да ги живеете своите соништа – Всушност е многу лесно и...

Без кал нема лотус – „Јас не сум она што ми се случило, јас сум она што ќе одлучам да бидам“

Лотусот е цвет кој расте во кал но тоа не го спречува да биде најчистиот и најмиризливот...

„Тоа сум јас! На кого не му одговарам – Нека ме заобиколи!“

Треба еднаш да застанете цврсто и да кажете „Тоа сум јас!“ Без маски, без лаги, без...

Секој е тука со причина – Никој не дошол случајно на овој свет

Можеби вашата цел на овој свет е да усреќите некого и да му вратите надежта во љубовта и...

Луѓето кои глумат среќа не ги лажат другите, само се лажат себеси!

Смееме да плачеме, затоа што во животот има мигови кои сме слаби, кога претрпуваме загуби,...

Луѓето немаат корени – Навикни се на тоа дека не можеш да задржиш никого покрај себе засекогаш

Она што не можеш да го промениш – прифати го, така најлесно ќе можеш да продолжиш понатаму....

Жената е незапирлива кога престанува да им удоволува на сите

Секоја жена треба да знае да каже: „Моето постоење на овој свет не е да бидам на секому се,...

Кога сè ќе почне да се руши и ќе ја изгубиш надежта, сети се..

„Сети се дека додека дишеш – постоиш, додека постоиш – се е возможно. Диши, се е во ред. Диши...

Наместо да ги лечите своите рани, погрижете се за вашата ранливост!

Секој човек има свои слабости и нешта кои го прават ранлив, но она кое го учи во текот на...

Решението најчесто ни е пред очи, но не можеме да го видиме затоа што бараме премногу далеку

Наместо да ги броиш своите проблеми, започни да ги бараш нивните решенија.  Престани да...