Чек дис аут
Search

Таг:, , , , , ,

Мудрецот кој се откажал од скапоцениот камен

Приказна со силна поука  Некој сиромашен селанец трчајќи дошол до мудриот човек кој се...

Кога една жена вистински сака еден маж?

Еден човек го прашал некој мудрец: „Како ќе знам дека жената вистински ме сака?“  Еден човек...

Среќата ги следи оние кои одбираат да бидат среќни и кога душата им плаче

Радувајте се затоа што радоста создава чуда. Молете се во радост и несреќата ќе ве избегне....

Го прашал мудрецот „Како ќе знам дека жената навистина ме сака?“

Еве кој бил одговорот.. Еден човек прашал еден мудрец: „Како ќе знам дека жената навистина ме...

Во ова лежи вистинската среќа на секој човек!

Кога ќе го прочитате овој текст, ќе сфатите дека среќата е навистина во ова Сите наши...

Изрази ја својата болка со зборови! Неизговорената болка го гуши срцето додека не пукне: Најпознати мисли на Шекспир!

Вилијам Шекспир (1564-1616) е најголемиот драмски автор на светот и за сите времиња. Тој е...

Рецепт за вечна љубов: Се чита 10 секунди, а поуката останува вечно

Секоја вљубена двојка би требало да исполни само една задача!Ако во тоа успее љубовта ќе...

Хороскопските знаци и книгите

Еден мудрец еднаш рекол дека книгите се најдобриот пријател на човек… Книгите се совршено...