Таг:, , , , , , , , ,

Верниците од исламската вероисповед денес го слават празникот Курбан Бајрам

Курбан Бајрам трае 7 денови, а започнува 70 денови по првиот Бајрам во годината, Фитр Бајрам,...

Муслиманите го прославуваат Рамазан Бајрам

Денес, муслиманите го слават верскиот празник Рамазан Бајрам, а за сите граѓани е неработен...